Soms heb je hulp nodig van een psycholoog

Het leven is minder overzichtelijk dan pakweg 20 of 30 jaar geleden. Alles gaat sneller en niemand wil onder doen voor een ander. Voor veel mensen geldt dat er veel ballen in de lucht gehouden moeten worden. Huis, werk, kinderen en een sociaal leven. Als er dan iets ingrijpends gebeurt, zoals een verhuizing, scheiding of een overlijden in de familie of het gezin, dan staat de boel op zijn kop. Je omgeving verwacht van je dat je snel weer de oude bent maar niemand volgt in zijn verwerking het spoorboekje. Voor iedereen geldt een eigen traject. En in een enkel geval kom je er zelf niet meer uit. Dan kun je nog even mee op wat reserve maar als de rek er uit is dan ligt de ellende op de loer. Je kan overspannen raken, een burn-out oplopen, of jezelf verliezen.

Gelukkig kan een psycholoog hulp bieden

Gelukkig is er hulp in dit soort situaties. Een psycholoog heeft tijd voor jou en is oprecht geïnteresseerd in jouw persoon. Je hoeft dus niet alles alleen op te lossen. Het is heel fijn om in een mindere periode in je leven begeleiding te mogen ontvangen van iemand die ook expert is en dus precies weet hoe jij het beste geholpen kan worden. Je zult je open moeten stellen voor een relatief vreemde en dat vraagt om een vertrouwensband. Dat betekent dat je op zoek moet naar iemand met wie je een klik hebt. Iemand bij wie je je veilig voelt. En elke psycholoog brengt zichzelf mee in het contact. Het is dus helemaal niet te zeggen dat iedereen bij je past.

Niet iedere psycholoog past bij jou

Probeer de juiste psycholoog te vinden. Schroom niet om je licht op meerdere plekken op te steken. Een goede psycholoog begrijpt dat en zal zich daardoor niet minderwaardig voelen. Psycholoog Deventer heeft ruime ervaring en is breed georiënteerd. Ze zijn professioneel en staan je graag te woord wanneer je vragen hebt. Neem gewoon eens contact met ze op wanneer je op zoek bent.

psycholoog