Glas vervanging nodig?

Het gebeurd niet vaak, maar bij sommige mensen komt het voor dat als ze thuis komen dat er dan een hele grote ster in het ruitje naast de deur zit. Glasschade, niemand zit daarop te wachten. Nu moet er iemand komen voor glasherstel en bent je weer een paar honderd euro lichter

Let er wel op dat je niet in trucjes trapt om beter isolerend glas te nemen, dit helpt namelijk alleen als je alle ramen vervangt. Als je een deel van de ramen vervangt gaat de warmte via de andere ramen alsnog naar buiten en is er nauwelijks rendement merkbaar.

Het beste wat je kunt doen wanneer de ruit heel erg kapot is, is een plaat voor de ruit neerzetten. Of iets anders waardoor de wind niet meer naar binnen kan. Want ruitenmakers bieden alleen offertes aan om mensen te laten kijken hoeveel het kost. Dit betekend dat je na een week pas weet wie het goedkoopste is. De eerste de beste bellen is niet echt een goed idee omdat je nooit weet wat ze in rekening brengen.

Echter zijn er ook op dit gebied verbeteringen zichtbaar. Sommige ruitenmakers plaatsen hun prijzen al op internet. Als dit straks beter wordt uitgerold, zal ook deze branche beter toegankelijk zijn op internet. Hierdoor hoeven mensen straks niet meer onnodig veel te betalen om als ze een nieuwe ruit willen.

De kosten voor een nieuwe ruit begint vanaf honderd euro per vierkante meter. Beveiligde ruiten kunnen oplopen tot duizend euro per vierkante meter. Door deze betere online zichtbaarheid, zullen mensen meer op de prijs letten en zal de concurrentie toenemen. Waarschijnlijk nemen de prijzen van de ruiten in de toekomst daarom af. Bijkomend neemt de service toe, want mensen weten dan na één dag al bij welke glaszetter ze het beste terecht kunnen.